Café guiden Fest och trevligheter Sigtuna Sverige

Vad gör ett bra Café till just ett bra Café?

Written by Pernilla

Vad gör ett bra Cafe till just ett bra Cafe?

Jag tycker mycket om att besöka trevliga caféer. På sommaren gör vi gärna små utflykter och då är det perfekt att göra utflykt till ett mysigt Café någonstans tycker jag. Längre ned kommer du att få några Café tips.

Jag och maken cyklade ner en tur på nationaldagen till ett mysigt Café i vår stad Sigtuna som heter PlåtPelles. De har öppet på vissa helger och kanske även mer än så i sommar? Det är nya ägare så jag vet inte säkert.

 

Det som jag gillar med detta Café är att det ligger i en mysig miljö. Man sitter i en trädgård eller uppe vid huset med utsikt över vattnetMiljön är väldigt viktig för att det skall räknas som ett bra Café tycker jag.

Både invändigt och utanför. Trädgårds cafeer är urmysigt när det är fint väder men om det inte är det vill man ju sitta inne i en mysig miljö.

Hur skall då denna miljö se ut?

Är det en lantlig charmig stil, 70tals stil, modern stil som du gillar?

För mig skall det vara en gammeldags stil eller 60-70tals stil. Otrendigt trendigt gärna.

Men sedan är det självklart vad de har att servera som avgör.Jag kollar alltid utbudet av bakverk om Caféet håller hög standard.

 Jag var på ett Café i Uppsala nyligen som är väldigt charmigt inrett i gammeldags stil i fin milö MEN de serverar  Delicatobollar mazariner och fabriksgjorda bullar!?! utan hembakat.

Inredningen var också uppblandad med tingel tangel såsom färgglada lampor asiatiska prydnadssaker mm

Jag känner när jag sitter där att det är så synd att någon tagit över detta Café utan att veta hur man skall driva det på ett bra sätt.

Här kommer mina 5 anledningar till varför ett bra Café är just ett bra Café

1. Hembakat är självklart!!!

2 Inte bara stora paj- tårtbitar och bullar utan även mindre kakor mm

3. Det skall ligga maffigt och fint uppdukat som på ett dignande kakbord även om det ligger i en ” kyldisk”. Det trevligaste är om bakverken ligger upplagt på kakfat el liknande.

4. Kopparna är lika viktiga som själva inredningen. Billiga kantstötta Ikea koppar är tråkigt

5. Miljön in och utvändigt! Härlig trädgård att sitta i om det är ett sommar Café. Inne får det gärna vara en gammeldags charmig stil med ”gamla” möbler Eller- en icke trendig inredning inne såsom 70 talsmiljö el liknande.

I min Café guide hittar du några tips på riktigt mysiga Caféer att göra utflykt till.

Har du något favorit Café att tipsa om?

Pernilla

 

 

 

 

About the author

Pernilla

1 Comment

  • Fina mysiga ställe att fika på os se ut över Sigtunafjärden <3! Ibland saknar jag min barndomsstad trots att jag bor nära och ar mina föräldrar och syskon kvar i stan. Nu var det ett tag sedan jag var där. Ha en fin helg!

Det är varmt uppskattat att du kommenterar hos mig!

%d bloggare gillar detta: