Mode

Vad jag vid 35 lärde mig att sluta köpa

Written by Pernilla

Det är lätt att man köper saker som man inte använder så mycket. Man tycker att det är såååå snyggt men neeeej det kanske inte är det på mig, eller i alla fall inte  så skönt eller bekvämt.  Nu har jag lärt mig genom den hårda vägen vad som funkar och inte funkar.

Höga klackar

Snygga skor finns det många men inte alla är sköna. Jag slutade till exempel att gå i höga klackar. Låt helt enkelt inte din sko garderob bli en gravplats för snygga skor som inte går att gå i.

Jag har lärt mig att bara köpa bekväma skor för man går snyggare i dem så enkelt är det:)

Jag kan på sin höjd köpa klackar som dessa  supersnygga skor från Filippa K .

 

 

 

Köpa senaste modetrenden

Så mycket snyggt som kommer varje säsong. Du ser plagget på någon och det är så snyggt  att du bara måste ha det. Men när du provar det själv inser du att det inte är smickrande för din figur. Hur snyggt det än är så är det bara att inse att allt inte är för dig utan bättre att köpa något inte lika supertrendigt men mer passande för sin egen kroppstyp. Det är det som håller i längden.

Här är några plagg från denna höst som jag ser skulle passa min kroppstyp. Klicka på bilden så kommer du till var plagget finns att köpa

 

 

 

Snygga plagg i fel material

Den snygga klänningen eller blusen som du ser är i Polyester. Det går ju inte att ha mer än en timme sen luktar man svett. Eller är tröjan i 100% ull eller liknande kan det lätt bli lite väl varmt.  Jag kan INTE ha för varma kläder! Bara att inse. Silke är ett otroligt vackert tyg men passar det min figur? Nja tyvärr inte. Det ligger gärna väldigt nära kroppen och smiter åt , snyggt på vissa men mindre snyggt på mig.

 

Kemtvättkläder

Jag tittar alltid på tvättråden nu. Det kan vara så snyggt men inte ett dugg praktiskt om det inte går att tvätta. Det blir helt enkelt för krångligt och DYRT att gå till kemtvätten, så det går bort. Bättre att lägga pengarna på ett dyrare plagg som funkar i vardagen. Annars är risken att plagget bara blir använt den där enda gången.
Det här är de enda typ av kläder som jag köper som kan kemtvättas. Dvs. kavajer och ytterplagg

 

 

Billiga accessoarer

Bättre att köpa en väska som du vet att du kommer använda många gånger eller ett par örhängen som du vet passar många av dina outfits och som du trivs bra med att använda varje dag. Eller ett par snygga örhängen för festen som du lagt lite pengar på och som du vet förhöjer utseendet på din outfit. Gör att den ser mer exklusive ut. Det behöver inte vara diamanter eller dyra juveler men inte de billigaste accessoarerna heller. Välja med omsorg har jag lärt mig att göra och jag har insett att rätt smycken och skor kan höja vilken outfit som helst

Här är exempel på fina accessoarer som inte känns billiga men ändå känns exklusiva. Klicka på bilden för att komma till produkten.

Har du också slutat köpa något?
Pernilla
inlägget innehåller adlinks

 

 

 

 

 

 

About the author

Pernilla

3 Comments

  • Nu har jag läst ikapp en massa hos dig (tyvärr hinner jag inte läsa blogga som förr och inte blogga själv heller verkar det som) och ler stort. För det här med skorna känner jag igen! Livet är för kort att slösa bort i obekväma skor brukar jag säga. Fast man gillar ju lite klack ändå. I höst tycker jag det finns många fina kängor med rejäl men snygg och lagom hög klack. Tack för alla andra tips jag läst om Essies överlack, och så muffinsen! Ska testa vid tillfälle. Och så grattis till sonen, vad vuxen han blivit! Min son har bjudit på en lägenhet idag som blev för dyr, så tråkigt för den var så fin, jag hade själv liksom redan flyttat in 🙂 Man vill ju att de ska ha det bästa, sina barn ,men även lära sig att göra rätt val, inte förhasta och och tänka smart… (vi kanske misslyckades med vår dotter) så det går nog fler tåg. kram Milla

  • Visst finns det skor som man bara haft några timmar i garderoben. Men jag har blivit bättre på att tänka efter vad jag vill ha eller måste ha…nu för tiden.
    Kram Mamma C

Det är varmt uppskattat att du kommenterar hos mig!

%d bloggare gillar detta: