Doft o kosmetika o hår Uncategorized

Väldigt bra hårvårdsprodukter för lockigt hår

Written by Pernilla

Ett bra Schampo och balsam är väldigt viktigt för mitt hår. Det är A och O för att håret skall vara fint. Sedan behöver jag klippa och slinga det med jämna mellanrum. Mitt hår är självlockigt och blir väldigt lätt torrt och frissigt. Att få ett schampo och balsam som ger lagom mycket volym utan att tynga ned det är viktigt. Jag har haft en av Redkens schampon som favorit.

Men nu måste jag tipsa er om ett väldigt bra schampoo och balsam som jag nu har testat.

Discipline från Kerastase är en vårdande serie som ger ett mjukt och smidigt hår utan att tynga ner samtidigt som det ger kontroll för ett optimalt hår i rörels

Schampot Kerastase discipline  gör håret mjukt och smidigt utan att tynga ned håret det minsta. Bara känslan när man tvättar med det är suverän. Man känner hur det snabbt löddrar sig och håret blir rent. Mitt förra schampo kunde jag ha i flera gånger i håret utan att jag kände att det blev rent. Med detta kände jag också att det blev mjukt och lent samtidigt som det blev rent. Ibland kan man känna att det inte blir rent utan bara är fett. Den känslan får jag när jag tvättar håret i Moroccanoil clarifying shampo T.ex.

Balsamet Kerastase Discipline Cleansing conditioning curl ideal är bara så bra det med. Det står så här om produkten. Ett spänstgivande och rengörande balsam för svårformat lockigt hår. Definierar lockarna och kontrollerar frissighet. Och det stämmer så väl. Och de luktar underbart gott!

Jag kunde lätt kamma ur håret efter jag tvättat det, något som brukar vara svårt annars. När det sedan torkat var det som om jag redan hade fönat håret, så mjukt och lent.

Nästa gång skall jag testa denna leave in spray från Kerastase som man lämnar kvar i håret efter man haft i balsamet som motverkar frissighet och som ger värmeskydd. Jag är så sugen på att testa fler produkter nu från denna serie.

En väldigt bra stylingprodukt som jag har hemma nu  är Tecniart  från Loreal. Det är en läggningspray som jag köpte när jag var i London och fixade håret på en” Dry and Blow bar”. (Man kan gå dit och få håret tvättat och fönat i snygga frisyrer på ca 30 minuter).

Hon som fixade mitt hår på salongen tipsade om denna spray och sa-” denna spray kommer du att älska”.

Och det stämmer så väl!

Jag som fönar håret med borste efter att jag tvättat det, tycker denna är super för att forma håret snyggt utan att det tynga ned. Man har i den i fuktigt hår och fönar sedan håret och det blir mycket lättformat, lägger sig i lockar som man vill.

Avslutningsvis har jag en styling creme som tar bort den sista frissigheten och håller ihop håret lite. Jag tycker denna från Björn Axen är bra. Även denna produkt tynger inte ned håret.

Hoppas att detta kan vara något även för dig?

Pernilla

About the author

Pernilla

2 Comments

  • Tack för alla tips! Jag kör med Schampo o vaksam från Tigi, köper stora förp så det räcker i 200 år typ…. den styling jag använder är Tigis Curls rock ampliflier, ibland lite olja och spray. Har nyss köpt en ny produkt som ska hjälpa mot frizz som känns lovande. Det finns ju hur mycket märken som helst så man kan ju inte hinna testa alla…. 🙂 Kram!

    • haha jo så är det Milla, man vill hålla i det man gillar och det finns många märken,att testa:) men faktum är att jag har testat många också och haft svårt att hitta bra schampo och balsam. Det är möjligt att man nu på senare år har blivit bättre och det har kommit fler bra produkter. Men detta var liksom en fullträff, blev överraskad av att jag tyckte det var så bra:) Kram <3

Det är varmt uppskattat att du kommenterar hos mig!

%d bloggare gillar detta: