Inredning PRESS pressevent

Vårens nyheter från Iittala och Rörstrand

Written by Pernilla

Iittalas serie Graphics presenterar ett nytt mönster.

Graphics är en kollektion muggar som överraskar med unika och innovativa mönster. År 2018 lanserades muggserien. Graphics består av fyra unika mönster som skiljer sig markant från varandra: Shaped/Shifted, Distortion, Solid Waves och Anemone. I januari 2019 presenteras kollektionens femte mönster Speckle av Linda Linko.

Muggen, vars form är designad av Heikki Orvola, är enkel och diskret i sin utformning. På respektive mugg har sedan varje illustratör skapat ett unikt mönster. Den finska illustratören Linda Linko är senast i raden att sätta sin prägel på Graphics genom mönstret Speckle.

Speckle är inspirerat av Linda Linkos trädgård som är belägen mitt ute i den finska skogen. I det nya mönstret gestaltas den oändliga strid som det innebär att hålla platsen bebolig, då naturen varje år försöker ta över den.

 

 

Teema kommer i färgen puder

Iittalas klassiska serie Teema är känd för sina varierande färgställningar och oändliga kombinationsmöjligheter. Våren 2019 presenterar Iittala färgen Puder, en varm och sofistikerad kulör som symboliserar den nordiska solnedgången. Puder tillför en lekfullhet till det dukade bordet och kan med fördel kombineras med seriens övriga färgställningar.

Teema är signerat en av Iittalas mest ikoniska formgivare Kaj Franck och är en kollektion som består av funktionella produkter med ett tidlöst formspråk. Franck skapade Teema år 1952 som ett alternativ till de utsmyckade serviserna som var modernt under den tidseran, genom att designa en minimalistisk serie.

Puder lanseras i januari 2019 i sex olika utföranden: kaffemugg, tallrik i tre storlekar, skål samt djup tallrik.

 

 

Rörstrand presenterar vårens nyheter för det dukade bordet

Inför våren 2019 utökar Rörstrand flera populära serviser med produkter för den moderna fikan. Tårtfat, kökstextilier, kaffekoppar och serveringsfat i nya utföranden tar plats på bordet och förgyller stunderna tillsammans.

Swedish Grace tar fikastunden till nästa nivå

I december 2018 breddar Rörstrand landets mest populära servis med ett vackert tårtfat. Louise Adelborgs klassiska mönster, inspirerat av veteaxet, appliceras därtill för första gången på mjuka material i form av bordstabletter och kökshanddukar i linne.

Den rådande trenden med ståtliga, avancerade tårtor och sofistikerade, färgglada bakverk ger tårtfatet åter en given plats på det dukade bordet.

 

Rörstrand presenterar årets Filippa K-mugg – Bold

Naturliga former, grafisk enkelhet och skandinavisk minimalism präglar årets design av den ikoniska Filippa K-muggen. Mönstret för 2019 har fått namnet Bold och består av fylliga cirklar i svart.

Filippa K har återvänt till sina designrötter och låtit skandinavisk minimalism utgöra utgångspunkten vid skapandet av årets mönster, Bold. Muggen är nummer 32 i kollektionen och i mönstret framträder grafiska cirklar i svart.

Sedan 2003 har Rörstrand och Filippa K låtit mode möta det dukade bordet. Resultatet är en samling ikoniskt porslin med vackra mönsterkombinationer som håller över tid och enkelt kan matchas med varandra

 

 

 

 

Iittala presenterar årets färg – havsblå

Varje år väljer Iittala en färg från det betydande färgbibliotek som historien lämnat efter sig och ger liv i tidlösa glasprodukter. Årets färg, havsblå är en återspegling av naturens mest grundläggande element. Havets dramatiska skiftningar mellan årstiderna i de nordiska länderna har utgjort grunden för mötet mellan glaset och havets föränderliga blå färg.

Havsblå lanseras på 20 produkter från Kastehelmi, Aino Aalto, Kartio, Aalto, Kaasa, Kivi, Valkea samt Iittalas nya serie, Raami. Den havsblå färgen har tidigare varit en del av Iittalas serier Valkea, Kastehelmi, Kivi och Kartio.

Samtliga glasprodukter produceras i Iittala glasfabrik i Finland av världsledande experter inom glastillverkning. Glaset tillverkas av hög kvalitet och framställs på ett miljövänligt sätt viket gör slutprodukten både hållbar och kvalitativ.

 

Kram

Pernilla

About the author

Pernilla

Leave a Comment