Uncategorized

Veckans inredningssvep

Written by Pernilla

Norrgavel öppnar i Nacka Forum

I samband med Norrgavels 25-årsjubileum väljer de att öppna en butik i Nacka Forum. Norrgavels unika butikskoncept och starka värdegrund kompletterar Nacka Forums tidigare butiksutbud. Butiken öppnar under våren 2018.

I april lanserar de också e-handel i Sverige

 

Och på www.norrgavelvintage.se , kan man köpa möbler från Norrgavel i andra hand.

 

ARPER och stolen CILA

Under Stockholm Furniture Fair 2018 visade den italienska möbelproducenten Arper stolen Cila. Cilas siluett av släta linjer får en tydlig grafisk karaktär tack vare den distinkt kurvade formen som inger en känsla av att vara skyddad och att bli omfamnad. Cila är formgiven av spanska designstudion Lievore Altherr.
Cilas lätta form smälter enkelt in i hemmet Cila är bekväm, men ändå lätt, och skalet i plast kan anpassas i fem färger med valbara sittkuddar eller helt klädda i ett stort utbud av texturer, färger och stilar. Basen går att få med metallben, träben, bock eller släde i metall.

Lisa Bengtsson

Siena & Firenze – en kärlekshistoria
Det började med en inbjudan till stundande sommarbröllop i Italien. Ett eget bröllopsmönster togs fram med inspiration hämtad från de blomstrande städerna Sienna och Firenze.
2 fantastiska mönster med inslag från växtriket  har blivit säsongens stora nyhet hos designern Lisa Bengtsson. Vårens och sommarens kollektion utstrålar romantik.

 

Tre kuddfodral i olika storlekar:
– 50×50 cm
– 60×60 cm
– 40×70 cm 4
Duk med vattenresistens yta 145×270 cm
Metervara i 150 cm bredd i båda mönstren

Finns i butik fr.o.m. vecka 13.

Alessi hyllar med jubileumskollektion

I

Den italienska arkitekten och industridesignern Achille Castiglioni var utan tvekan en av 1900-talets mest framgångsrika designpersonligheter. I februari 2018 skulle han ha fyllt 100 år och Alessi firar nu minnet av hans födelsedag genom att släppa en lkollektion i limiterad upplaga med några av Castiglionis klassiker i nya kopparversioner. I jubileumskollektionen ingår besticksetet Dry, fruktskålen AC04 samt Bavero, en espressomugg med fat.

Fruktskålen AC04 och durkslaget är ett lysande exempel på Castiglionis intelligenta och funktionella design. jubileumskollektionen finns AC04 tillgänglig i en mycket begränsad upplaga – endast 999 exemplar tillverkas.

Dixie lanserar vår och sommarkollektion

Inredningsvarumärket Dixie lanserar en vår- och sommarkollektion som går i naturens tecken. Säsongens sortiment består bland annat av förvaringskorgar, bordstabletter, mattor och puffar i dova färgtoner som skapar en harmoniskt rogivande stämning. Produkter av hållbara naturmaterial, omsorgsfullt tillverkade med ambitionen att göra skillnad för både naturen och för de som använder dem.

Pernilla

 

 

About the author

Pernilla

Det är varmt uppskattat att du kommenterar hos mig!

%d bloggare gillar detta: