Inredning PRESS pressevent

Veckans inredningssvep Bemz+Tom Dixon=sant Swedese+Malmsten designskola= sant och Jotex nya vårlook

Written by Pernilla

Jag inser att jag inte hunnit med att ge er en uppdatering av Veckans inredningsnyheter än så här kommer den nu

Bemz+TomDixon = sant

Inlägget innehåller annonslänkar

 Bemz och Tom Dixon har skapat tre unika överdrag för att ge möjlighet att helt ändra möbeln DELAKTIGs känsla och förvandla den till en designmöbel.Överdragen visar hur designlösningar kan förvandla en bassoffa och möjligheten att helt ändra möbelns uttryck och känsla med ett textilöverdrag, beroende på i vilket sammanhang den ska vara och beroende på personen.

”I samarbetet med Tom Dixon tar IKEA sitt första steg för att aktivt stödja – och faktiskt uppmuntra – hackning av sina produkter, vilket är precis vad Bemz handlar om. Det är en ära att ha blivit inbjudna att delta i det här innovativa projektet som textildesignpartner. Att skapa en kollektion exklusiva överdrag tillsammans med Tom Dixon, där vi kombinerar våra kompetenser inom design, hantverk och innovation, var ett drömprojekt för Bemz”, säger Lesley Pennington, grundare av Bemz.

”En av anledningarna till att vi startade det här projektet var att vi fascinerades av hackningskulturen som finns runt IKEAs produkter. Efter lite research såg vi att Bemz är de främsta på att uppgradera IKEA-möbler. Utöver att producera våra egna accessoarer till DELAKTIG, kände vi att Bemz skulle vara rätt samarbetspartner för att skapa tre unika överdrag, mer exklusiva än de IKEA själva brukar producera”, säger Tom Dixon, grundare och kreativ chef.

De olika överdragen skall tilltala olika personligheter. Ett brittiskt (Floral), ett med Tom Dixons egna  mönster från deras senaste kollektion (Superrock), och ett mer nedtonat tyg med denimkänsla och tvättad look (Natural) ”,

Överdragen från Bemz x Tom Dixon-kollektionen för DELAKTIG kommer vara tillgängliga exklusivt på bemz.com, pris från 5000kr för en 3-sits. Överdrag till DELAKTIG kommer att finnas till 3-sits, 2-sits och 1-sits. Hela Bemz ordinarie sortiment är även tillgängligt för DELAKTIG med priser från 999kr.2

NYA VÅRLOOKER FRÅN JOTEX: GREEN HOUSE & COZINESS

Vi går mot en ny vår och ljuset är äntligen tillbaka!

Det finns mycket fint hos Jotex och nu har jag verkligen hittat några produkter som jag vill ha från deras senaste look Greenhouse och Coziness

I vårnyheterna från Jotex står starka färger och storbladiga mönster mot svala gråskalor, linne och trä i fokus.

Go green produkterna och priser hittar du här(adlink)

Fraser taklampa i linne hittar du här (adlink)

Nu till veckan startar Stockholm Furniture Fair 2018 och här kan man hitta många nyheter och inspiration.

Möbelföretaget Swedese och möbeldesignskolan Malmstens Linköpings universitet, har inlett ett samarbete för att utveckla en stol för samlingslokaler. Resultatet kommer att presenteras i en utställning i Greenhouse (monter C20:49) på Stockholm Furniture Fair 2018 och framför Swedeses monter i A-hallen.

Swedese har en lång historia av möbeltillverkning i Sverige. Ända sedan grundaren Yngve Ekströms tid har företaget strävat efter att arbeta långsiktigt, skapa en hållbar produktion och låta passionen för design och estetik genomsyra verksamheten.

Swedese har nu inlett ett samarbete med Malmstens Linköpings universitet, där studenterna i årskurs tre på Möbeldesignprogrammet har fått i uppgift att utveckla en stol som möter kraven på morgondagens sittande. Allt mer sittande under långa arbetsdagar med möten, föredrag eller konferenser, kommer att bli ett utbrett hälsoproblem i framtiden, enligt forskare.

Målsättningen för designstudenterna var att utveckla en stol för stora volymer i offentlig miljö som tål hårt slitage. En stol i mindre format, med låg vikt som kan kopplas och förvaras genom att staplas eller hängas upp. Armstöd och skrivskiva var ytterligare viktiga kriterier i uppdraget. Materialet skulle vara trä eller en kombination av trä, metall eller annat material. En stol som är inbjudande, komfortabel och går i linje med Swedeses karaktäristiska uttryck.
Resultatet av samarbetet är en fantastisk samling med sex stolar, alla olika och unika i sitt slag, men med innovation, skaparglädje och kreativitet som gemensam nämnare

Swedeses produkter säljs bland annat här ( adlink) och kanske kommer man hitta dessa stolar där sen.

Önskar dig en toppenstart på veckan!

xx

Pernilla

About the author

Pernilla

Det är varmt uppskattat att du kommenterar hos mig!

%d bloggare gillar detta: