Inredning PRESS Veckans inredningssvep

Veckans Inredningssvep chamois, Eilersen och Viking beds

Written by Pernilla

Nu rullar inredningsföretagen ut våren och sommarens nyheter en efter en. Många kommer visa upp nyheterna på vårens mässor. Här är några av inredningsnyheterna som kommit nu.

 

Orientaliska influenser i möte med Medelhavet

 

Chamois introducerar vår- och sommarkollektionen D’Azur inspirerad av Medelhavet. Med nyanser av blått, grått, mjukt rosa och frodigt grönt skapar de mjuka och livfulla färgerna kontraster som förhöjer sommarkänslan.

 

Nytt för säsongen är den mjuka och lyxiga linneserien Chambray Linen med vita broderade kanter. Kuddar, strandplädar, bordsdukar och servetter matchar väl med Chamois ikoniska mönster Big Paisley® som får en ny elegant design för bordstabletter och kökshanddukar.

Lyxiga och bohemiska sammetskuddar och ullplädar i livfulla färger med hög mysfaktor passar väl tillsammans med Chamois textilier i blockprintmönster. Kollektionen kompletteras med Jugend-seriens botaniska mönster i säsongens färgnyanser, samt sänglinnet Oriental Luxury Bedlinen i mönstret Big Paisley® som utökas med en havsgrön nyans.

Eilersen satsar på det goda hantverket

De danska möbelmästarna bakom Eilersen satsar på produkter där det goda hantverket och tydligt formspråk får stå i fokus. Design med hjärta, tidlösa linjer och kvalité kännetecknar således även deras vårkollektioner. Nedan kommer några nyheter  som vi ser fram emot att ta del av på vårens mässor.

NYHET – Eilersen Wheel

Sittpuffen är designad av Nils Juul Eilersen och är gjord i textil, läder och skum. Puffen har en diameter på 60/80/100/120 cm med en eller flera knappar. Puffen kostar från 7280 kronor.

NYHET – Eilersen Square
Sittpuffen är designad av Nils Juul Eilersen. Materialet på puffen är textil, läder, och skum. Sittpuffen har ett mått på 60x100x33 cm och kostar 8560 kronor.

Viking Beds i designsamarbete med Ingela Tanaka och Sophie Knapp
 

Viking Beds of Sweden har i samarbete med designduon Ingela Tanaka Rohnström och Sophie Knapp tagit fram en sänggavel med fokus på naturliga materialval och svensk hantverkstradition. Med inspiration hämtad från den traditionella svenska näverflätningen tillverkas sänggaveln av flätat naturläder som passar speciellt väl tillsammans med natursten och betong.

–  Vi har formgivit en sänggavel med moderna former för det designade hemmet som går hand i hand med Viking Beds passion för traditionella hantverksmetoder och naturliga material, berättar Ingela Tanaka Rohnström.

Inredningsstylisterna Ingela Tanaka Rohnström och Sophie Knapp är kreatörer med lång erfarenhet av designprojekt. Duon kommer i det fortsatta samarbetet med Viking Beds att ta fram fler produkter under kommande år.

Till gaveln kan säng väljas efter önskad komfort och prisklass.

 

Pris: 8995kr
Mått: B180cm
Material: Läder

Några av nyheterna som du gillar särskilt mycket?

Pernilla

 

 

About the author

Pernilla

Det är varmt uppskattat att du kommenterar hos mig!

%d bloggare gillar detta: