Bloggevent Lifestyle Nöje Resa Vin

Winesisters- En klubb för tjejer som gillar goda viner och annat som förgyller tillvaron

Written by Pernilla

 

 

I Torsdags var jag och min väninna på ett väldigt trevligt event med Winesisters , där vi fick prova Amaroneviner och höra på Lucias livshistoria och story om hur hon skapat magiska Villa Monteleone. Under kvällens Amaroneprovning provsmakade vi Villa Montelones Valpolicella, Amarone från tre olika årgångar samt Recioto della Valpolicella. 

WineSisters är en kvinnlig vinklubb bildad av min vän Ulrica och hennes svägerska Martina.

Klubben vänder sig till kvinnor som längtar efter att lära sig mer om vin, mat, resa mer och träffa andra kvinnor som delar samma intressen och önskar sig det där lilla extra utav livet. En klubb vars vision passar väl in på mig och min blogg känner jag.

Vi höll till hos Deli & Wine by Carotte i Birger Jarlspassagen. Här finns en vinbar som man som Winesisters sedan kan beställa sitt vin från vinprovningen när man uppger Winesister.

 

 

 

Det hela började med en presentation av arrangörerna

 

Här berättar Ulrica om hur WinSisters kom till tillsammans med hennes svägerska Martina. Martina är från Italien och gift med Ulricas bror.

Därefter bjöds på 5 sorters vin och en mingeltallrik med goda delikatesser

 

Därefter berättade Lucia sin spännande livshistoria och vi fick lära oss mer om Amaroneviner, hur man odlar och skördar och vad som är ett bättre eller sämre vin.

 

Lucia tillsammans med Winesisters Martina

 

Lucia Raimondi är född i Colombia men uppvuxen i Chicago där hon träffade sin amerikansk-italienska man Anthony Raimondi. I mitten av 80-talet gick Anthony och Lucia i tidig pension och flyttade till Italien. De letade intensivt efter en vingård och de hade tur att hitta en mindre vingård med den tillhörande 1700-tals-villan Villa Monteleone. Här börjar historien om en annorlunda och romantisk livshistoria. 1989 producerades den första årgången. Nu, nästan 30 år senare har Villa Monteleone en hel rad med utsökta och prisbelönta viner.

En väldigt trevlig kväll!

Vill du bli en Winesisters kan du anmäla dig här och får då möjligheten att gå på liknande event och även möjlighet till att åka med på vinresor

Pernilla

 

 

About the author

Pernilla

1 Comment

Leave a Comment

%d bloggare gillar detta: